ANDIZ PEKMEZİ

ANDIZ PEKMEZİ

Bir çam cinsi olan ANDIZ, Toros Dağlarının eteklerinde genellikle Silifke, Anamur,Tarsus, Kozan, Gülnar, Karaisalı, Aladağlar’da yetişir. Kozalakları Ekim ayında olgunlaşan andız kozalağı fındık büyüklüğündedir. Andız kozalakları esansiyel yağ asitleri bakımından zengin olduğundan, özellikle antioksidan etkisi nedeniyle aşağıda sayılan pek çok problemlerin çözümü için yöresel kullanımının yanında, son yıllarda ticareti yapılmaya başlanmış bir üründür. 

  • Saç dökülmesini önler,
  • Ağız yaralarına, soğuk algınlığına, ateş düşürmeye, balgam söktürmeye astıma , bronşit ve öksürüğe iyi gelir,
  • Mideyi kuvvetlendirerek spazm oluşumunu engeller,
  • Kanı temizleyerek, karaciğer ve dalağı korur, gut hastalığını önler,
  • Alerji, kaşıntı ve egzamaya, sedef hastalığına iyi gelir,
  • Kalp ve kalp damarlarını korur,
  • Romatizma ve adale ağrılarını hafifletir,
  • Vücutta biriken toksinleri atmaya yardımcı olur, ödemi önler,
  • Bağırsakları çalıştırır, bağırsak parazitlerini etkisiz hale getirir, basur oluşmasını engeller, ishali keser,
  • İdrar yolları iltihabını, idrar tutukluğunu, böbrek taşlarını, yetişkinlerin geceleri yatak ıslatma problemlerini ortadan kaldırır,
  • Cilt üzerindeki çıbanlara, pekmezi sürülerek veya pekmezini nişasta ve irmikle merhem (yani hamur kıvamı) haline getirerek yara ve çıbanların üzerine sürülerek kirli kanın dışarı akıtılması sağlanır.

Her daim sağlıklı olmak için kahvaltılarda günlük olarak andız pekmezi tüketilebilir.

Ayrıca günlük olarak bir çay kaşığı andız unu içilip üzerine bir çay kaşığı bal yenilebilir veya su içilebilir.

Veya 1 su bardağı sıcak suyun içine 1 çay kaşığı andız unu konulup da içilebilir.

СНПЧ А7 Тюмень, обзоры принтеров и МФУ
Aladağ Belediyesi Resmi Web Sitesi Sinanpaşa Mahallesi Necati KURMEL Cad. NO :3 ALADAĞ/ADANA Santral : 0 322 591 20 18 Faks : 0 322 591 20 06 Fen İşleri : 0 322 591 20 25 Web Tasarım :Tasarımevi